De basis van software development

De basis van software development

Web development, ook wel websiteontwikkeling genoemd, verwijst naar de activiteiten van het maken, bouwen en onderhouden van websites en webapplicaties die online in een browser draaien. Maar het kan ook webdesign, webontwikkeling en databasebeheer omvatten.

Web development hangt nauw samen met het ontwerp van applicatiekenmerken en -functies (webdesign). De term ontwikkeling is over het algemeen gereserveerd voor de constructie zelf (d.w.z. locatieplanning).

WEB DEVELOPER

De basistools voor het maken van websites zijn de programmeertalen HTML (Hypertext Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets) en JavaScript. Er zijn echter veel andere programma’s die worden gebruikt om werksites te “beheren” of te faciliteren die anders “helemaal opnieuw” zouden moeten worden gedaan door code te schrijven. Veel contentmanagementsystemen (CMS) vallen in deze categorie, waaronder WordPress, Joomla!, Drupal, TYPO3 en Adobe Experience Manager.

Ben je gepassioneerd over web development en klaar om jouw carrière naar een hoger niveau te tillen? Dan is Bit Academy Pro dé juiste manier om te beginnen! Bit Academy staat bekend als de beste ICT-opleiding van Nederland en biedt een uitgebreid curriculum dat zich richt op de nieuwste trends en technologieën in web development.

Web Developer

FULL STACK WEB DEVELOPER

Bij de Software developer opleiding maak je (delen van) programma’s of websites. Je kunt er zeker van zijn dat ze werken en veilig zijn. Het gaat niet alleen om het bouwen van nieuwe dingen, het gaat er ook om dat je bestaande software blijft werken. Full-stack programmeurs begrijpen doorgaans een verscheidenheid aan programmeertalen, en hun veelzijdigheid geeft hen vaak meer leiderschap in projecten dan gespecialiseerde programmeurs. Ze zijn generalisten, kunnen beide petten op en kennen alle stadia van ontwikkeling. Werkgevers willen natuurlijk full-stack programmeurs in dienst nemen: volgens een onderzoek van Indeed zijn zij de vierde meest gewilde baan in de technologie-industrie.

Web Developer

Als de titel wordt betwist, komt dat door de algemene aard van het ambt. Ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in front-end of back-end zijn vaak boos dat iemand op beide gebieden even goed zou kunnen zijn.

“Mijn defensieve neigingen verdwijnen meestal als ik dat toverwoord (‘Full Stack’) hoor”, schreef front-end ontwikkelaar Andy Shora.” De stapels zijn veel groter dan voorheen en om te zeggen dat je geavanceerde vaardigheden hebt verworven op alle niveaus van web development is zeker geen kleinigheid. Betekent dat dat je een breed scala aan vaardigheden hebt of in alles gespecialiseerd bent?

Terwijl deze overtuiging blijft bestaan, beschouwen een groeiend aantal technische professionals zichzelf als full-stack programmeurs. Volgens een recent onderzoek onder ontwikkelaars van Stack Overflow beschouwt 48,2% zichzelf als full-stack ontwikkelaars.

Het is onduidelijk of er nu van ontwikkelaars wordt verwacht dat ze bredere vaardigheden hebben of dat ontwikkelaars verantwoordelijkheid nemen voor het begrijpen van zowel frontend- als backendfunctionaliteit.

In ieder geval wordt het voor beginnende programmeurs steeds belangrijker om op beide gebieden een basis te hebben. “De meeste mensen die aan webverbetering willen beginnen, moeten zich eerst richten op het opbouwen van een bedrijf in zowel front-end- als back-endontwikkeling”, beveelt Software Ingenieur en Tech Schrijver Muhammad Anser aan. “Op dat moment kun je later glorie claimen.”

En aangezien de vraag naar ontwikkelaars naar verwachting met 15% zal groeien tot 2026 (voor 24.400 nieuwe banen), veel sneller dan de gemiddelde banengroei in Nederland, is er misschien geen beter moment om erin te duiken en alles te leren over web development.

Reacties zijn gesloten.