Hoe kies je goede WordPress HOSTING?

Hoe kies je goede WordPress HOSTING?

Wat is WordPress hosting?
In de eenvoudigste zin is WordPress-hosting gewoon hosting die is geoptimaliseerd om beter te voldoen aan de prestatie- en beveiligingsbehoeften van WordPress. Het omvat ook typisch een-klik WordPress-installaties om het gemakkelijk te maken om te beginnen met WordPress. En sommige WordPress-hosts zullen zelfs automatisch uw WordPress-software updaten als dat nodig is.

Er zijn twee hoofdtypen van WordPress-hosting – gedeelde WordPress-hosting en beheerde WordPress-hosting. Ik zal elk in meer detail bespreken hieronder.

Heeft u WordPress-hosting nodig om WordPress te draaien?
Nee. De minimumvereisten van WordPress zijn vrij onbeduidend. Alles wat je nodig hebt is een host met PHP versie 5.2.4 of hoger en MySQL 5.0.15 of hoger om WordPress te draaien. In gewoon Nederlands betekent dit dat elke host technisch in staat is om met WordPress om te gaan.

Maar dat betekent niet dat alle hosts gelijk zijn als het gaat om het draaien van WordPress.

Als je verder wilt gaan dan alleen “het hosten van een WordPress-site”, kan een kwaliteitsvolle WordPress-hosting je helpen om WordPress beter te laten draaien.

Wat is gedeelde WordPress-hosting?
Gedeelde WordPress-hosting (vaak gewoon ingekort tot “WordPress-hosting”)
Beheerde WordPress-hosting
Gedeelde WordPress-hosting is bijna altijd de goedkoopste van de twee opties.

Met gedeelde WordPress-hosting zal uw site een server “delen” met andere websites. Uw server zal nog steeds geoptimaliseerd zijn voor de prestaties van WordPress, u zult het gewoon niet allemaal voor uzelf hebben.

Naast de prestatietweaks krijg je ook toegang tot een soort van één-klik WordPress-installatieprogramma. Eerlijk gezegd is dit geen enorm voordeel omdat cPanel (beschikbaar op de meeste hosts) al een één-klik WordPress-installatieprogramma bevat. Sommige gedeelde WordPress-hosts gaan echter nog een stap verder en geven je de mogelijkheid om WordPress vooraf te installeren.

Tot slot zullen sommige WordPress-hosts aanbieden om jouw WordPress-software automatisch te upgraden. Soms zullen ze zelfs jouw plugins en thema’s upgraden! Het up-to-date houden van jouw WordPress site is een essentiële veiligheidsmaatregel, waardoor deze functie eigenlijk heel super belangrijk is.

Je kunt ook een aantal gedeelde WordPress-hosts vinden die nog meer WordPress-specifieke functies bieden, maar het bovenstaande is zo goed als de basisnorm.

Reacties zijn gesloten.